(recept
si oblíbilo 49 návštěvníků)
Pařížský krém
Potřebné ingredience
1x 100g hořké čokolády
1x 100g mléčné čokolády
2x šlehačka na šlehání (čím více % tuku šlehačka má tím se rychleji ušlehá do krému)
Postup přípravy
Čokoládu necháme rozpusiti ve šlehačce. Povaříme na mírném ohni já nechám vždy malinko zpěnit a odstavím z plotny . Po vychladnutí vyšleháme do krému.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ev71
(upraveno)
11. 2. 2010, 20:05
Já dělám - Litr šlehačky 70 g kakaa a 100 g cukru krupice - uvařím a nechám vychladit do druhého dne v lednici - pak vyšlehám Je rychlá a výborná - nahořklá jak má být
opička22
(upraveno)
24. 1. 2010, 14:54
Dobrý den Haničko, včera jsem dělala Váš pařížský krém, smetanu jsem měla pouze 31%ní, podle rad v komentářích jsem nechala asi 7min probublat a světe div se, krásně se mi druhý den vyšlehala . Použila jsem 2x smetanu a 200g čokolády na vaření. Krém byl vynikající . Děkuji za recept . Katka
gaha
(upraveno)
29. 11. 2009, 13:24
četla jsem debatu.... já si myslím, že je asi jedno co do šlehačky rozpustím...hlavně..že chutná.... nejde o cukrářské normy. Krém se mi jednou povedl... dvě šlehačky a dvě čoko na vaření, přes noc v lednici, dopoledne vyšlehán...bez ztužovače a paráda! Po tom úspěchu jsem dělala znovu.. ale nenechala jsem přes noc a hlavně, kvůli nedostatku místa ne v lednici, ale jen na balkoně (v zimě)....cca sedm hodin a katastrofa....PIKAO! Tak taky nevím, zda to bylo tím časem nebo teplotou..... Ale co ....přidala jsem rum a salko a udělala jsem si na ošetření nervů likér....a dobrý.... No a do dortu jsem narychlo udělala náplň Dr. Oetker....která se mimochodem vcucla do piškotu...
pepinaa
(upraveno)
9. 10. 2008, 7:10
Haničko, rozhodně krém o víkendu prubnu. Minule jsem měla šlehačku asi 31-32%. Zplaším tučnější, jenom nevím jestli se podaří "dílko" vyfotit . nemám foťák. Aspoň písnu jak se zadařilo. Dííky.
Hanulinka
(upraveno)
9. 10. 2008, 8:25
@pepinaa
Držím palečky
kocon
(upraveno)
9. 10. 2008, 23:10
já nevím, ale klasika pařížský krém musí právě probublat....důkladně a má být jen s hořkou čoko....správně má být výrazně nahořklý...a musí být důkladně vychlazená, než se začne šlehat...a ztužovač ani není třeba-taky trochu pozmění chuť...ale to je na každém co mu chutná...
Hanulinka
(upraveno)
8. 10. 2008, 20:57
@kocon
A není to jedno, jak jsi kdo ochutná svůj krém A to, že musí vychladnout, tam píši
kocon
(upraveno)
9. 10. 2008, 23:09
@Hanulinka
nemyslím to zle...jenom to pak už není opravdu ,,paříž,,...
hřešilka
(upraveno)
8. 10. 2008, 20:35
@kocon
tak,tak, moje slova. Ta mlečná čokoláda mě taky zarazila
Hanulinka
(upraveno)
8. 10. 2008, 21:04
@hřešilka
Nikdo Vám nic nenutí
Boban1
(upraveno)
8. 10. 2008, 20:41
@hřešilka
jde to i s kakaem, ledové kaštany a bez ztužovače
Hanulinka
(upraveno)
8. 10. 2008, 20:59
@Boban1
hřešilka
(upraveno)
8. 10. 2008, 16:57
tak já nevím, ale už několikrát se mi šlehačka nevyšlehala. Teprve, až když sem ji nechala chvíli s tou čokoládou a cukrem povařit-mírně, ale vřela, pak se mi vyšlehala. A taky mám odzkoušeno, že se vyšlehá jen dobře vychlazená, ale opravdu dobře studená šlehačka. Už sem i zkoušela tu chvílku povařenou šlehačku vychladit ve dřezu s ledovou vodou, pak na chvilku do mrazničky a hned sem šlehala a povedlo se. Takže to nechání přes noc není tak důležité, prostě musí být hodně studená. Do dortu sem přidala na dvě šlehačky jeden stužovač a na chuti to nepoznat a byla dost tuhá. Promazaný dort sem šupla na chvilku do mrazáku a pak potáhla marcipánem a nikde to neteklo. viz. mé recepty-srdce-dort pro kamarádku.
Hanulinka
(upraveno)
8. 10. 2008, 20:58
@hřešilka
Nikdy jsem jí nevařila vždy se mi šlehačka vyšlehala Vždy jsem nechala 10minut pěnit. Nedávala bych sem recept, kdyby nebyl vyzkoušený.
kocon
(upraveno)
9. 10. 2008, 23:12
@Hanulinka
10min pěnit snad znamená, že je převařená, ne?
Hanulinka
(upraveno)
13. 10. 2008, 8:51
@kocon
Nenechávámjí bublat. Říkejte si tomu,jak chcete jen jí nechávám zpěnit!
pepinaa
(upraveno)
8. 10. 2008, 14:21
Hani díky za tip. Krém ze salka, který jsem tu našla měl úspěch, Prubnu tvůj ověřený recept na paříž. Určitě bude také výborný. Dííííky.
Maruh
(upraveno)
8. 10. 2008, 14:13
to musí být dobrota
zlmy
(upraveno)
8. 10. 2008, 13:36
pepinaa
(upraveno)
8. 10. 2008, 13:13
Z pařížského krému mám já "bobky". Když jsem ho zkoušela minule, vyšlo mě z toho pikao. Možná byl ale špatný recept nevím. Hani fakt se vyšlehá a v dortu pěkně ztuhne a nevsákne do piškotu??? Jak dlouha se šlehá???
Hanulinka
(upraveno)
8. 10. 2008, 15:16
@pepinaa
Přesně,jak píše Hanička, záleží kolik má šlehačka tuku, čím více tím se lépe šlehá a do piškotu se určitě nevsákne
Boban1
(upraveno)
8. 10. 2008, 13:28
@pepinaa
dělám také pařížskou šlehačku, pokud seženu šlehačku 40%, tak se ušlehá raz dva a pěkně drží, pokud mám jen 33%, tak jí nechám min. 10 min. povařit, přidám do ní kousek másla, vychladit přes noc a druhý den šlehám, jsou s ní pěkně lehké dorty